OSMANİYE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İŞYERİ SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ

Çölyak Nedir?

Çölyak hastalığı,  genetik olarak yatkın bireylerde buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahıl ve tahıl ürünlerinde bulunan "gluten" proteinine karşı duyarlılık sonucu gelişen ince bağırsak hastalığıdır. 
Çölyak Nedir?

Çölyak Bilgilendirme Sunusu   /meb_iys_dosyalar/2019_03/26135716_YYLYAK_SUNU-OKULLARA.pptx

 

Sağlık Bakanlığı Yazısı ve Ekleri   /meb_iys_dosyalar/2019_04/08133452_10110136_YYLYAK_HASTALIYI.pdf

Ek 1 Çölyak Hastalığı Öğretmenler Yönelik Bilgilendirme Rehberi 

Ek 2 Çölyak Hastaları İçin Yiyecek ve İçecek Standartları

Adnan Menderes Mahallesi Valilik Binası Milli Eğitim Müdürlüğü 2. kat - 0

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.