OSMANİYE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İŞYERİ SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ
İŞYERİ SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ
Çölyak Nedir?
Çölyak hastalığı, genetik olarak yatkın bireylerde buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahıl ve tahıl ürünlerinde bulunan "gluten" proteinine karşı duyarlılık sonucu gelişen ince bağırsak hastalığıdır.Çölyak Bilgilendirme Sunusu /meb_iys_dosyalar/2019_03/26135716_YYLYAK_SUNU-OKULLARA.pptx
Sağlık Bakanlığı Yazısı ve Ekleri /meb_iys_dosyalar/2019_04/08133452_10110136_YYLYAK_HASTALIYI.pdf
Ek 1 Çölyak Hastalığı Öğretmenler Yönelik Bilgilendirme Rehberi
Ek 2 Çölyak Hastaları İçin Yiyecek ve İçecek Standartları